Budgetbeheer is niet alleen belangrijk voor mensen met problemen, maar ook voor mensen die problemen willen voorkomen. Hoeveel heeft u eigenlijk nodig? En hoe zorgt u ervoor dat u niet teveel uitgeeft? Bij bewindvoering loopt deze ondersteuning via de rechtbank.

In ons huidige economische klimaat kunnen steeds meer mensen wel wat hulp gebruiken bij hun budgetbeheer. Jongeren, gezinnen, bij echtscheiding: neem tijdig actie voordat het te laat is. ZorgKode wil u hier graag bij ondersteunen en heeft de kennis om uw financiën op orde te brengen zodat u lekker blijft slapen!

Beheer persoonsgebonden budget (PGB)

Een ander voorbeeld van budgetbeheer waarbij ZorgKode kan helpen is een PGB. Wanneer u over een PGB beschikt om zorg, begeleiding en voorzieningen in te kopen, kan ZorgKode u al het administratieve werk uit handen nemen. ZorgKode beheert het budget en zorgt voor de administratieve verplichtingen, zoals de zorgovereenkomsten en de betaling van de zorgfacturen. Over het beheer van het PGB legt ZorgKode twee keer per jaar verantwoording af aan het betrokken zorgkantoor. Over de kosten hiervoor hoeft u zich geen zorgen te maken: die worden grotendeels betaald uit het vrij besteedbare bedrag van het PGB.

Heeft u een vraag over ondersteuning bij het beheer van uw financiële huishouding, neem dan contact op met ZorgKode.