Vroeger was het leven simpel: medewerkers kregen een ‘loonzakje’ en er werd overal contant betaald. Daardoor was het duidelijk als ‘de bodem’ in zicht kwam. Inmiddels kunnen we ons al bijna geen wereld meer voorstellen zonder giraal geld, bankrekeningen, pinpassen en flappentappers. Het gevolg is dat er ouderen zijn die -mede door de alsmaar stijgende vaste kosten- het spoor kwijtraken en hun financiën niet op orde hebben. De gevolgen hiervan kunnen ingrijpend zijn!

Financieel beheer ouderenZorgKode helpt ouderen graag bij hun financiën. Dat kan op verschillende manieren: variërend van bewindvoering, tot (budget)coaching en budgetadministratie. De kracht van ZorgKode is dat u eerst overzicht krijgt over uw financiële situatie, waarna er duidelijke afspraken met u gemaakt worden. Voor de oudere betekent dit dat hij of zij de beschikking krijgt over geld voor de kleine uitgaven (het ‘loonzakje’ voor huishouding en zakgeld). Voor de vaste lasten als gas, water, licht, verzekeringen, huur, hypotheek, etc. betekent dit dat die op tijd betaald worden en dat zich geen onvoorziene zaken aandienen. Betalingsherinneringen en beslaglegging behoren hiermee tot het verleden, dat is voor iedereen een geruststellende gedachte.

Wilt u met ons van gedachten wisselen over uw situatie (of die van uw ouders of andere naasten), neem dan contact op voor een kennismakingsgesprek.