Bij financiële problemen of in situaties waarbij deze kunnen ontstaan kan ‘onder bewind plaatsing’ helpen om tot een oplossing te komen. Een bewindvoerder wordt verantwoordelijk gesteld voor het financiële reilen en zeilen van iemand die niet optimaal voor zichzelf kan zorgen. Het regelen van bewindvoering gebeurt in Nederland door een formele aanstelling via de kantonrechter.

Vrijwillig onder bewindNaast opgelegde onder bewindstelling is het ook mogelijk om zelf bewindvoering aan te vragen! Dit gebeurt bijvoorbeeld bij jongeren en gezinnen die moeite hebben om rond te komen. In deze situaties is financiële bewindvoering een bescherming en steuntje in de rug! De bewindvoerder zorgt ervoor dat de vaste lasten op tijd betaald worden en voor rust en discipline om de situatie financieel niet (verder) uit de hand te laten lopen.

Dat is een hele steun voor deze personen om prettig te kunnen leven. Voor hun dierbaren en omgeving is het een geruststelling dat deze zaken goed geregeld zijn en dat er geen (financiële) problemen kunnen ontstaan of misbruik kan worden gemaakt.

Bevind u zich in een lastige situatie en wilt u meer horen over de voor- en nadelen van vrijwillig onder bewind plaatsing? Neem dan contact op met ZorgKode voor een informatie kennismakingsgesprek.