Een bekend spreekwoord luidt ‘voorkomen is beter dan genezen’. Preventie begint altijd met bewustzijn. Wat is het gevolg van mijn handelen en daden? Hoe komt het dat ik in de schulden zit? Wat kan ik eraan doen om dit in de toekomst te voorkomen?

Goed geleerd is goed gedaan!

Niet iedereen heeft van huis uit het goede voorbeeld gehad en geleerd om verantwoord met geld om te gaan. Dit kan er toe leiden dat u vrijwillig onder bewind wilt komen, zodat er aan uw problemen en zorgen wordt gewerkt. Maar hoe zorgt u ervoor dat u ook ‘na’ de bewindsperiode uit de schulden blijft?

Trainen: beter omgaan met geld

Een belangrijks stap om toekomstige schulden te voorkomen is zélf actief mee te gaan doen in het beheer van de inkomsten en uitgaven: budgetplanning. ZorgKode start een samenwerking altijd met budgetbeheer en budgetplanning, het beheer van uw uitgaven in relatie tot uw inkomsten. En of u het nu doet in de computer of op een bierviltje: schulden voorkom je door hier actief mee aan de slag te gaan en overzicht te houden. ZorgKode maakt in de beheerperiode graag afspraken met u om u hierbij te ondersteunen en de werkwijze te vinden die bij u past.