ZorgKode neemt veel werk uit handen bij de organisatie van de financiën van cliënten van (zorg)instellingen. Het is erg prettig voor de bewoners zelf, hun familieleden en instellingen als de financiële zaken voor 100% goed geregeld zijn. ZorgKode zet zich hier graag voor in!

ZorginstellingenHoe werkt bewindvoering in de praktijk? De cliënt en zijn of haar vertegenwoordigers wijzen ZorgKode aan als bewindvoerder. Hierover worden afspraken schriftelijk vastgelegd die door de kantonrechter worden bekrachtigd. Vanaf dat moment is ZorgKode het aanspreekpunt en de uitvoerder van alle betalingen. In het kader van de bewindvoering worden er op naam van de cliënt twee nieuwe bankrekeningen geopend: één voor het boeken van de inkomsten en uitgaven, en één voor het ‘leefgeld’ van de cliënt (ook wel hand-, zak- of huishoudgeld genoemd).

Met de zorginstelling of betrokken zorgaanbieders worden er afspraken gemaakt die zijn afgestemd op hun beleid. De cliënt en /of de gewenste personen krijgen periodiek inzicht in de financiële situatie van de cliënt.

Kijk voor meer informatie over bewindvoering op deze website of maak een afspraak voor een persoonlijke kennismaking met toelichting.